2021-04-07 08:27:05• hírek • Közlemény

Az ökumené jegyében főztek

A SamCivica Egyesület rendkívüli nagylelkűségről és tetrekészségéről tett tanúságot Nagyszombaton, amikor bekapcsolódott a Hans Lindner Alapítvány rászorulóknak szánt, ünnepi menüjének készítésébe.

Értesülve arról, hogy a Lindner Agapé program keretein belül 45 olyan szatmári személynek készül különleges húsvéti teríték, akik koruk, anyagi gondjaik vagy tehetetlenségük miatt erre nem lennének képesek, messzemenően átvállalták a költségeket, de a friss ételek elkészítését is.

Az önkéntesek bevallása szerint, nekik is öröm, ha az év 365 napjából legalább egyet ők tehetnek a rászorulók számára jobbá. Abban pedig csak reménykedni tudnak, hogy a szeretettel és empátiával fűszerezett ételek, a bográcsgulyás, töltött káposzta, füstölt sonka, töltött húsok, kalács és a finom édességek bizonyára a kedvezményezetteknek is örömet szereztek.

Ökumenikus, keresztény gondolatok vezérelték az önkénteseket ebben a cselekedetükben, az akció alapgondolata az volt, hogy a húsvét valóban a keresztények közös ünnepe legyen, amikor nemcsak imában, szentáldozásban lehetünk eggyé, de odafigyelően cselekedhetünk azért is, hogy minden család asztalára jusson a hagyomány őrző, finom falatokból. A "húsvét" szó héber nyelven “pészah”-ot, azaz „kikerülés”-t, „elkerülés”-t jelent, utalva arra, hogy a halál angyala elkerülte a zsidóknak bárány vérével megjelölt házait. Ebből a megfontoltságból is eredezik a kezdeményezés, mely egyben üzenet is a szatmáriak számára is: együtt, egymást segítve elkerülhetők a kritikus, embert próbáló helyzetek.

Az alapítvány ez úton is köszöni a SamCivica egyesület önkéntes felajánlását és bízik abban, hogy az ortodox húsvét alkalmából is tud majd hasonlóan szolidáris partnerekkel együttműködni, velük együtt figyelmes szeretettel szolgálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: